mullemoonlight.blogg.se

Mulle är en liten hopphäst född 16 maj 2000 i månskenet. Han är nu Emma Roos foderhäst och bor på Kvarnagården i Varberg och jag, Emma går Sveriges ridgymnasie.

Träning på distans med häst på distans

Publicerad 2012-09-29 18:48:35 i Allmänt,

Nu sitter jag och Dressyr-Viktor i bilen hem från Varberg. Vi inledde dagen med en tripp till svensk ridsport och lämnade in mina Pikeur ridbyxor för sömmarna har släppt på 3 ställen.. Jag som trodde sömmar var deras specialité, så fel man kan ha! Sen köpte jag ett baby pelham i gummi och ljusbrun delta. Efter det skyndade vi oss ner till skolan för att hämta in Mulle och Heiko från hagarna och göra dem i ordning, packa hönät och bilen full med utrustning och på med lädergrimma, fleecetäcke och transportskydd. Inte för att glömma, stålhätteskorna på oss själva! Vi får absolut aldrig hantera hästarna utan stålhätta på skolans anläggning. Sen lastade vi på hästarna och åkte på hoppträning hos Peter. Mulle fick hoppa högt innan vi började hoppa bana och det gick jättefint för båda två. Jag fick dessutom hoppa med med tyglarna i bara vänsterhanden! Sen fick hästarna stå hemma på parkeringen och mumsa svenska äpplen medan vi var inne och åt lunch och fikade morotskaka! Givetvis fick hästarna varsin morot innan vi åkte ner mot Varberg igen.

Bett, bett, bett..

Publicerad 2012-09-25 19:30:00 i Allmänt,

Jag är på jakt efter lite nya bett till Mulle. Just nu har jag ett vanligt tredelat tränsbett som tyvärr är för långt och ett pessoa som jag verkligen inte gillar att rida på! Dock använder jag det i hoppningen för att kunna få stopp på pållen. Men förra veckan red jag på ett rakt baby pelham i gummi och det var väldigt bra! Mulle var inte allt förtjust i att det var skarpt till en början men så fort jag mjuknade i handen gick det bättre. När vi satte ihop en liten bana var bettet guld värt!! Mulle hoppade en lång serie studs och kombinationer utan problem och det vara bara travbommarna Mårten glömde av att vi inte kunde trava över så vi hoppade över dem!
Men hursomhelst, eftersom Mulle är lite hög i baken, halsen lite lågt ansatt och han gärna dyker ner så vill jag ha ett bett som han inte krullar sig på. Så jag ska prova baby pelham och kimberwick eller jaktkandar (tror det är samma sorts bett iallafall?) eftersom det inte är så mycket häv men ändå skarpare. Får se vad jag gillar bäst.
Snart ska hästen klippas med!

Hänt

Publicerad 2012-09-24 08:44:22 i Allmänt,

Mulli fick ta sig ett storbad i helgen med head&shoulders för att få bort all mjäll! Nä men h&s är absolut det bästa på hästar(enligt mig). Hästarna blir mjuka som bebisar i pälsen, det tar bort nästan all stöv och så luktar de jättegott! Det blev vaccination och ridning på fredagen, red i ridhuset med Noomi och Viktor (det har börjat en kille i klassen, han heter Viktor och har en jättestor blogg på hippson). Viktors häst Heiko kan spansk skritt och buga, min häst kan stegra så Viktor tycker vi ska ha uppvisning med våra cirkushästar! (Lägger upp en bild på Mulle när han står på bakbenen. Någonting han gör när han blir ensam..)
Jag har haft 39 graders feber men tog med mig Vilda (hunden) ner på fredagen som var studie dag och hade stalltjänst ändå. Var pigg ena stunden och nästa mådde jag skit.. Mitt knäveck håller på att döda mig med. Är nog något med ledbanden så så fort jag går typ 500 meter, t.ex. hämtar en häst i hagen så gör det så ont att jag börjar darra.. Hursomhelst så sov jag och Vida hos Sandra och Felicia i klassen eftersom tågen inte går så att jag kan vara i stallet 07:30 på morgonen.. Fick åka lite tidigare på eftermiddagen för att komma hem vid 16:35 och inte 21:35. Har mått dåligt hela helgen sen.. Var på möte med MaRKus (Marks RidKlubbs ungdomssektion) igår, jag är ordförande och vi planerade halloweenkväll, Hubertushoppning och lite smått och gott om Luciashowen, kände mig ganska frisk igår men åh vad dumt det är att överskatta sig själv och några Ipren.. Så nu ligger jag hemma framför brasan, så nära det går och kramar om min lilla hund och värmer oss under en filt med ett gäng koppar te och nyponsoppa! Felicia tar hand om Mulle, stundtals är hon en riktig ängel!

160912

Publicerad 2012-09-20 10:34:14 i Allmänt,

På lördagskvällen åkte jag och Emma P ner till skolan med Spiker för att sova i en liten (då menar jag liten!) stuga med 2 våningssängar man inte ens kunde sitta upp i.. Där satt vi och åt pizza och drack cola. Anledningen till att vi sov där var att vi hade stalltjänst på söndag morgon och inte kunde komma ner till Varberg i tid på morgonen. Jag och Emma har även stalltjänst ikväll, tisdag kväll och fredag kväll.. Emma verkar ha halsfluss och jag börjar få ont i halsen och känna mig hängig (igen..). Men jag red igår och Mulle hostade inte alls! Dock var han väldigt stark så ska prova lite olika bett. Framförallt i hoppningen behöver jag ett lite starkare bett.

Vi var ett tag i Varberg och då såg vi underbara tecken på höst! Och köpte chips och godis..

Sjuka

Publicerad 2012-09-10 19:22:47 i Allmänt,

Mulli är snorig och hostar och jag ligger hemma under täcket och skakar och har ont i hela kroppen.. Tillägnade 2 timmar sovandes på stationen i Varberg och en timme sovandes på tåget, så fort jag kom hem slocknade jag igen.. Jag har väldigt svårt att svara på om Mulles hosta är på grund av hösilaget eller om det är förkylning eller liknande på G.. Hoppas skrutten blir bättre före mig!

(Jag vet att jag inte sitter bra alls på bilden!)

070812

Publicerad 2012-09-07 19:39:44 i Allmänt,

Igår åt varken Amika eller Mulle sitt hö men hösilaget gick ner.. Jag, Mulle och Josefine på Samorine begav oss till hammarekulle(?) en gammal terrängbana. Jag ville se hur den såg ut men Mulle var livrädd för hindren.. "förvånande" men nu har jag sett hur det ser ut! Ganska fint faktiskt. Sen kom ett stort gäng med nyfikna jättehundar som enligt Mulle var livsfarliga de med. Idag blir det gekås med Josefin och Olivia, sen får jag åka bil hem, soooft!

Biologi lektionerna med Sukru är alla annat än humana och normala men man får sig ett gott skratt.
På bilden, Sukru som petar i hästbajs med en pinne som han bytte ut mot händerna istället..

060912

Publicerad 2012-09-06 07:13:11 i Allmänt,

Olivia och Emma är fortfarande sjuka sen några dagar tillbaka och jag får åka tåg själv och rida själv.. Stackars mig. Eftersom Olivia är sjuk och det är sköta-hästen-själv-dag så får jag ta hand om båda sötnosarna idag!

050912

Publicerad 2012-09-05 23:26:03 i Allmänt,

Denna veckan har två obeskrivligt sorgliga saker hänt i klassen och det finns inte ord för det.. Jag vet inte heller om någon tar illa upp av att jag skriver om det men på något sätt vill jag visa mitt stöd.. Och att helt utesluta det känns inte rättvist. Att två så oskyldiga och fina djur ska slitas bort är mer än bara orättvist. Jag vet verkligen hur det smärtar att bli av med sin bästa vän, hästen men inte på det här sättet.

Beta för evigt på Trapalandas gröna ängar..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3843166/images/2012/pic_5047c354e087c328fa001006.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3843166/images/2012/pic_5047c354e087c328fa001006.jpg" class="image">

Ny häst!

Publicerad 2012-09-01 07:57:57 i Allmänt,

Igår var ju jag och Emma som sagt och kollade på en ny häst på Stuteri KL i Björketorp. Vi fick kolla på ca. 100 hästar. Det finns russ, new forest, minishetland, massvis med föl och underbara hingstar.
Vi har iallafall bestämt oss för ett litet sto efter The Look of the Moment undan Lisa KL och det resulterade i en Palisa KL! Ägaren Kurt var mycket trevlig och ville gärna visa upp sina fina hästar vilket vi tyckte var jättekul! Han har perfekta B, C och eventuellt D ponnyer för både avel och ridning men han är väldigt ärlig och säger vad som är bra att avla på och inte. Om jag skulle köpa ponny skulle jag absolut kolla där först då man ofta gör bra investeringar genom att köpa från uppfödaren och sen rida till och sälja dyrare.

Idag blir det ingen Mulle för min del, han ska få vila idag och Olivia kollar till honom och gör höpåsarna!

Om

Min profilbild

Emma

Emma: Jag är en 18 år ung tjej som inte riktigt hittat rätt utbildning i livet.. Men nu börjar jag gymnasiet för 3dje gången, på Sveriges Ridgymnasie. Mina intressen är ridning och min lilla Parson Russel Terrier. Min foderhäst Mulle är uppfödd av min mammas barndomsvän Susanne. Mulle: Mulle är en väldigt söt liten häst som kan hoppa hus om han bara vill. Ca. 157 i mkh. E: Acacio (ex Acagion) U: Mirabella UE: Aladin Z

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela