mullemoonlight.blogg.se

Mulle är en liten hopphäst född 16 maj 2000 i månskenet. Han är nu Emma Roos foderhäst och bor på Kvarnagården i Varberg och jag, Emma går Sveriges ridgymnasie.

Vila

Publicerad 2012-07-28 16:27:05 i Allmänt,

Jag har varit på Öland i några dagar så Mullebullen har fått vila igen.. Inget han behövde direkt men det är bara till att komma igång igen. Idag har det varit nästan 30 grader varm, otroligt kvavt, åskat och spöregnat en massa så ville inte ge mig upp på hästryggen heller. Imorgon blir det väl en skrittur i skogen igen innan vi ger oss på jobbigheterna. Dessutom har mulle blivit mycket smalare sen jag började rida honom så kan vara bra om han får äta på sig lite igen. Man vill ju inte köpa massa nya sadelgjordar stup i kvarten.

Skogsmulle

Publicerad 2012-07-22 18:43:54 i Allmänt,

Sitter nu i stallet och lyssnar på Mulle som leker med vattenkoppen, det är en evighetsmaskin.. Eftersom Mulle fått första vaccinet mot botulism i onsdags så har vi båda fått vila några dagar vilket jag förtjänade efter mitt slit hos Svante och dagen efter.. Så vi tog det lugnt i skogen idag, en riktigt skogsmulle!

Lös häst longerar sig själv!

Publicerad 2012-07-22 09:39:40 i Allmänt,

Här om dagen skulle jag longera Mulle men det tyckte inte han. Jag tänkte att jag skulle använda den nya longergjorden som jag köpt dagen före. Givetvis köpte jag massa andra saker, kan lägga upp bilder på lite sedan! Iallafall innan vi kom in i paddocken hade Mulle fått syn på något livsfarligt på marken (säker en pinne) och jag, dum som jag är, går i mina egna tankar och känner bara hur det bränner till i handen och så springer hästen runt på gräsmattan och gör fina, djupa hål... Smart som han är så springer han in i en hage. (Y) Det var bara för mig att stänga båda ingångarna så fick han bralla runt där ett tag. Sen kom han snällt och fint fram till mig med hela munnen full med mat och vi beger oss till paddocken igen. Vi hinner longera en kvart innan Mulle inser att han nu sitter fast i en dödligt farlig blå lina!! Och var gör man när 500kg häst börjar snurra in sig själv med longerlinan runt halsen och man själv står där på marken väldigt mäktig och skräckinjagande.. *suck* jag gick bara ut från paddocken och kollade på.. Men då gör Mulle det bästa jag sett honom göra. Han longerar sig själv! Först galopperade han runt så fint och frustade på sin volt, efter några minuter så började han trava vilket han gjorde länge och väl och tillslut skrittade han lugnt och fint tills han stannade i mitten. Då var det bara att gå och hämta hästen, som efter sitt kämpande mot den blå boan runt sin hals 20 minuter tidigare, hade dragit av en ring på longergjorden.. Mulle var nöjd och jag hade bara ett ord i tanken, idiot. Ungefär så det brukar sluta!

Blogg om Hästen Moonlight!

Publicerad 2012-07-19 10:00:00 i Allmänt,

Moonlight kallas för Mulle och ska om några veckor göra sin första flytt i livet, till Kvarnagården i Varbeg för att där vara min (Emmas) häst under de 3 åren jag går på Sveriges Ridgymnasie! Mulle är en häst med inte så få olater som ni kommer att få läsa om ofta!

Om

Min profilbild

Emma

Emma: Jag är en 18 år ung tjej som inte riktigt hittat rätt utbildning i livet.. Men nu börjar jag gymnasiet för 3dje gången, på Sveriges Ridgymnasie. Mina intressen är ridning och min lilla Parson Russel Terrier. Min foderhäst Mulle är uppfödd av min mammas barndomsvän Susanne. Mulle: Mulle är en väldigt söt liten häst som kan hoppa hus om han bara vill. Ca. 157 i mkh. E: Acacio (ex Acagion) U: Mirabella UE: Aladin Z

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela