mullemoonlight.blogg.se

Mulle är en liten hopphäst född 16 maj 2000 i månskenet. Han är nu Emma Roos foderhäst och bor på Kvarnagården i Varberg och jag, Emma går Sveriges ridgymnasie.

Problemhäst

Publicerad 2012-08-31 09:47:10 i Allmänt,

Mulle är störtkär i Amika och verkar inte klara sig en sekund utan henne innan han börjar gnägga och försöka ta sig ut ur boxen. I måndags förväxlades Amika och Mulle i hagen och Mulle fick stå i Amikas box med torrt hö, havre och Amikas medicin vilket är vad han inte får äta och Amika som inte får äta något blött stod i Mulles box med blötlagt hö, hösilage och betfor. Olivia trodde att Mulle skule dö om han fick i sig torrt hö och skulle ta ut honom och longera gör att se om han började hosta, dock visste hon inte om att Mulle inte bara travar på sin volt lugnt och fint utan att han bockar, sparkar bakut och snurrar in sig i linan och just detta hände och Olivia vågade inte släppa linan så hon höll krampaktig i den och brände sönder fingrarna.. Men som tur var mådde båda hästarna bra. Mulle har även bitit sönder en av sina höpåsar då han i sin glupskhet stack ut huvudet när hovslagaren kollade hovarna och bet tag i påsen och vägrade släppa, blev rädd för att den röda påsen följde efter honom och gjorde ett ryck så att det flög hö åt alla håll och kanter och påsen revs isär. I onsdags var det dags för skoning och Micke klappade och kliade Mulle ett tag innan han började. Men vi lyckades bara få på 2 och en halv sko sen gav vi upp då han reste sig, sparkade och steppade runt. Vi provade att ha Amika jämte, låta honom äta och bremsa men inget gav någon effekt.. Micke provade tidigt på morgonen igår igen men samma resultat då så vi beslutade att han skulle få hoppa av sig lite. Mårten var snäll och höll lektion för mig på Mulle, Olivia på Amika och Angelina på Domino. Mulle är extremt markskygg och har inte sett bommar på ca. 2 veckor så det blev till att börja om från 0 och Mårten var jättebra! Till skillnad från när jag var hos Svante Johansson senast så kom vi över både markbommar och hinder! Negativt var att nästan alla tvåor och ettor satt och kollade på. Tycka vad man vill men man säger inte allt man tycker rakt ut. Som att min häst är lättriden men att jag inte klarar av att rida honom. Om det nu hade varit så, varför har han då kastat av alla som provridit honom när han var till salu utom mig? Men okunskap får många att säga saker de inte har en aning om. Hur som helst så rörde Mulle inte en fena när vi kom in i stallet och Micke skodde klart honom i boxen. Efter 2,5 månader vet jag vad som löser alla han problem, hoppning.
Mulle har varit ganska stressad när vi ridit i grupp och rest sig väldigt mycket, speciellt när vi skulle rida ut. Folk tror att han är unghäst, har varit hingst länge eller är tagen väldigt sent men inget av det stämmer. Han är 12år, inriden när han ska och kastererad vid 2,5 års ålder. Idag blir det bara lite bommar på marken och ta det lugnt, sen åker jag och Emma och kollar på minishetisar till klassen!

Dag 1 avklarad

Publicerad 2012-08-26 21:44:51 i Allmänt,

Flytten gick galant. Mulle boade in sig snabbt och rullade runt i sin nybäddade box. Efter 40 minuter kom Olivias ponny Amika som mulle står jämte, de hälsade och är nu bästa vänner och klarar sig tydligen inte ens 4 meter ifrån varandra. Jag och Olivia skrittade fram hästarna ute och red sedan ett pass i ridhuset som var otroligt varmt, Mulle var svettig precis överallt, till och med benen var dränkta i svett och det löddrade rejält så både Amika och Mulle fick ett rejält bad. Sen stod de där i sina boxar med likadana täcken och såg lagom söta ut! imorgon ska vi släppa dem i samma hage, får se hur det går men än så länge verkar det inte bli några problem. Nu ska jag sova eftersom jag måste gå upp 05:30..

Flytt

Publicerad 2012-08-26 06:07:15 i Allmänt,

Vaknade precis av åskan som skakar hela huset så nu ligger jag och min hund Vilda i sängen och myser av åskan. Hon är som en värmekamin under täcket, perfekt kalla dagar när man inte vill lägga sig i en kall säng!

Igår skrevs alla papper på så nu är Mulle min foderhäst. Red lite dressyr igår och det gick bra, vi lyckades med alla byten utan några sura miner från varken mig eller Mulle så det som återstår är att träna bort hoppet i galoppombytet... Allt tar sin tid. Vi åker ner med Mulle vid 10 idag och då kommer han in i en nybäddad box med äpplen och saltstenar att äta och pilla på. Kommer troligtvis köpa någon leksak till honom med så han inte äter upp väggarna. Sen blir det lunch för Mulle och jag, mamma, pappa och Vilda åker till farfar och äter. Han bor i Varberg så det är perfekt om jag behöver vara tidigt i skolan för då kan jag stanna över natten där. Efter lunchen åker jag tillbaka och rider ut med Olivia i min klass och Bea från 2an. Sen tror jag Mulle klarar sig själv tillsammans med stalltjänsten fram till måndag morgon. Då blir det dressyr.

Grillkväll

Publicerad 2012-08-23 18:40:04 i Allmänt,

Idag har de som ska ha skolhäst provridit 2 olika och vi andra har kollat på. Vi har gått igenom hur inprincip allt ska gå till på stalltjänst och frusit..

Slutade väl runt 14:00 och fick vänta på grillkvällen som började 17:00. Grillade vidervärdiga hotdogs och korvbröd. Jag åt inget. Men snart ska vi grilla bananer med Marabou mjölkchoklad i och jag ska få 2! Under tiden är det brännboll i blåsten.

Dag 2 i skolan

Publicerad 2012-08-23 18:31:32 i Allmänt,

Mulle står kvar hemma och får lite vila efter vaccinationen. Imorse kom svaret på träckprovet och det var inga maskar. I skolan händer inte mycket, vi socialiserar oss med varandra och pratar hästar. Mårten tror att vi vill rida med magtröjor men i själva verket var frågan hur lång en ärm ska vara på en t-shirt.. Klassen kommer nog bli en bra grupp och imorgon ska vi till Gekås! Tyvärr så är jag näst intill ruinerad.. Att häst ska vara så dyrt.. Men vi ska få köpa inredning till vårt klassrum!
Åh jo, idag gjorde jag Mulles bädd. Säker 30cm tjock men det blir bara mysigt. Jag fick hjälp av min klasskompis Emma. Vi pendlar tillsammans och det är skönt så man har någon att prata med.

Kolla masken

Publicerad 2012-08-21 19:58:47 i Allmänt,

Idag börjar skolan och det är 6 dagar kvar innan Mulle flyttar. Längtar!! Var i stallet tidigt och han fick andra vaccinet mot botulism, igår var det en lång väntan på att häst skulle bajsa men så blev det aldrig, jag gjorde allt som brukar få honom att bajsa, stå på stallgången, spraya pälsglans i svansen, äta och springa och gå många varv på gårdsplanen men inget resultat.. Förut när jag kom upp till stallet så var han ute och boxen var (tyvärr) mockad, ändå gången på året man inte ville att den skulle vara det.. Men efter en liten stund på stallgången så var det avklarat! På med plasthandskar och plocka lite bollar, ner i påsen som sen ska ner i lådan och så är det klart att lägga på postlådan, låter väldigt trevligt att posta bajs.

Publicerad 2012-08-19 08:29:27 i Allmänt,

I förrgår tyckte jag så synd om lillskrutten, vi hade ridit och på slutet började han bli väldigt stressad. Jag fattade inte varför och när jag skrittade av honom började han resa sig och konstra massor så jag hoppade av och ledde honom några varv men så fort jag kom in i stallet fick jag svar på vad som var fel, då ställde han sig och kissade ett niagarafall.. Jag förstår inte varför han inte kan göra det i hagen eller när man rider men det är så det är, blev bara till att skura hela golvet!

Igår var vi ute i skogen och plockade svamp, vet inte om Mulle riktigt hängde med på noterna men han verkade ganska nöjd där han stod på dom stora fina kantarellerna. Red ner till sjön med och hälsade lite på vattnet, det var farligt..

Glad häst är bäst

Publicerad 2012-08-16 07:38:57 i Allmänt,

Det är helt underbart att komma till stallet och ha en häst som kommer galopperande genom hagen och gnäggar, mindre underbart är det när man kommer dagen efter och tror att man ska bli bemött på samma sätt och hästen står och stirrar som om han sett ett spöke och redan långsamt drar sig till bortre hörnet.. Men jag vet hur jag ska få Mulle glad varje gång jag ska hämta honom ur hagen, man gör på värdens bästa muta, en morot.

Jag hjärta Svensk ridsport i Kungsbacka

Publicerad 2012-08-14 18:39:51 i Allmänt,

Igår var jag på svensk ridsport i Kungsbacka. Jag älskar den butiken. Alltid det senaste inne och riktigt snygga saker. Stog även och höll i ett par freejump soft'up.. Hittade ett trevligt träns från hubertus classic till kusen med men får suga på karamellen lite. Vem vet vad man får i födelsedags present i November när man fyller 18 och allt!

Freejump Soft Up PRO

Publicerad 2012-08-05 22:08:57 i Allmänt,

Detta är två av sakerna som ligger högst upp på min önskelista just nu.. Vill ha stigbyglarna som på bilden, svarta med vit utsida och denna sjuuuuuukt snygga västen från Hööks JH collection.. Men jag får väl bara spara ihop min minilön och se hur långt jag kommer!

Svettigt

Publicerad 2012-08-04 10:36:42 i Allmänt,

Igår var Mulle superduktig! Tänkte först att vi skulle tagit lite småhinder men han var så jäkla fin på marken så jag ville inte sluta. Jag har fallit fram mycket när jag rider så red utan stigbyglar för att hitta tillbaka till den sitsen jag hade förr och försökte tänka på musklerna i ryggen som mamma alltid tjatar om... Hursomhelst så var det ett riktigt bra val. Fick rätt inverkan på Mulle och han gick som en klocka. När vi kom in i stallet hade svetten löddrat under sadeln, mellan benen och under hela tränset. Det är så man gör mig riktigt glad!

Nya saker!

Publicerad 2012-08-03 23:58:06 i Allmänt,

Lite av Mulles nya saker. Golden stripe skritt-täcke, vita senskydd och teknikskydd, schabrak med "våffelinsida", svett-täcke att ha i transporten, luva, eller vad kallas de? Öronmössa? Hittar inte någonstans vad de heter! Den är söt med alla Skandinaviens flaggor iallafall! Grimmor, longergjord och en uppsättning fårskinsludd! Givetvis ett första hjälpen kit för häst med!

Nosgrimma!

Publicerad 2012-08-02 23:46:40 i Allmänt,

Mulle har stam ifrån Zangersheide (morfar Aladin Z) och därifrån har det nedärvt att de biter sig i tungan av någon konstig anledning.. Iallafall, det enda vi märk funkar för att han inte ska bita sig är att ha remontnosgrimma, vilket, ja inte är så snyggt.. Visserligen ser Mulle inte så lång ut i ansiktet med remon eftersom jag har ett stort fårskinsludd på honom men har hittat ett riktigt snyggt träns från Equality Line. Hoppas bara att det finns i brunt, eller kommer..

Underbara, svenska sommar!

Publicerad 2012-08-01 10:21:33 i Allmänt,

Jag hatar detta vädret, ena stunden börjar solen titta fram, sen blåser det nordanvindar och sekunden efter det öppnar sig himmeln och öser ner tusen ton regn.. Och såhär skiftar det var 5:te minut!! Lusten att dra sig till sötnosen som står som en lerkaka i hagen på Håberg är inte jättelockande i detta vädret.. Hade man haft ett ridhus hade det känts betydligt roligare men inte nu.. Nu är det dessutom inte långt kvar innan Mullebullen ska flytta ner till Kvarnagården! Där har vi ridhus, gräsbanor och stora paddockar att rida i, äntligen! Ska bli skönt att få lite mer träning för tränare med. Det kan vi behöva!

Morgonpigg

Publicerad 2012-08-01 10:03:13 i Allmänt,

Nu kom jag precis hem från jobbet och ska sova en liten stund innan jag beger mig till Mulle. Igår när jag kom till stallet kommer den mörkbruna farkosten i full galopp i hagen och gnäggar, det är nog sånt som gör att man glömmer hur dumt han beter sig ibland.. Hehe! Jag hade bara tänkt ta det lite lugnt i padocken igår eftersom Mulle fått lite vila han inte behövde men men å andra sidan har nog jag behövt den mer. När jag sadlat kom Tina som har en inackordering, Hulda, så vi red ut i skogen och skrittade i en timme ungefär. Mulle skötte sig fint men var ganska pigg, blir väl lite jobbigare för honom idag.

Om

Min profilbild

Emma

Emma: Jag är en 18 år ung tjej som inte riktigt hittat rätt utbildning i livet.. Men nu börjar jag gymnasiet för 3dje gången, på Sveriges Ridgymnasie. Mina intressen är ridning och min lilla Parson Russel Terrier. Min foderhäst Mulle är uppfödd av min mammas barndomsvän Susanne. Mulle: Mulle är en väldigt söt liten häst som kan hoppa hus om han bara vill. Ca. 157 i mkh. E: Acacio (ex Acagion) U: Mirabella UE: Aladin Z

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela